This page is hosted for free by cba.pl. Are you the owner of this page? You can remove this message and unlock many additional features by upgrading to PRO or VIP hosting for just 5.83 PLN!
Want to support this website? Click here and add some funds! Your money will then be used to pay for any of our services, including removing this ad.

Start     Informacje o Fundacji     Sponsorzy Fundacji     Projekty Fundacji     Kontakt

Imieniny obchodzą:

Cyryla, Czcirada, Eustachego, Eustachiusza, Ostapa, Wiktora, Wiktoryna

Wesprzyj nasze działania

Wybory dla wszystkich

Materiały do dowolnego kopiowania i rozpowszechniania.

Omówienie zmian wyborczych Omówienie zmian w Kodeksie Wyborczym, ułatwiające wyborcom niepełnosprawnym uczestnictwo w wyborach, oraz zasób informacji, jakie są niezbędne np. do napisania poprawnego wniosku o możliwość głosowania korespondencyjnego.

Format: 12 stron A4

Rozdział 1 - Wyborcy niepełnosprawni

Rozdział 2 - Pełnomocnictwo

Rozporządzenie w sprawie wzoru pełnomocnictwa

Załącznik 1  WZÓR WNIOSKU O SPORZĄDZENIE AKTU PEŁNOMOCNICTWA DO GŁOSOWANIA W WYBORACH DO SEJMU RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ I DO SENATU RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ
  Załącznik 2  WZÓR WNIOSKU O SPORZĄDZENIE AKTU PEŁNOMOCNICTWA DO GŁOSOWANIA W WYBORACH PREZYDENTA RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ
  Załącznik 3  WZÓR WNIOSKU O SPORZĄDZENIE AKTU PEŁNOMOCNICTWA DO GŁOSOWANIA W WYBORACH DO PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO W RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ
  Załącznik 4  WZÓR WNIOSKU O SPORZĄDZENIE AKTU PEŁNOMOCNICTWA DO GŁOSOWANIA W WYBORACH DO ORGANÓW STANOWIĄCYCH JEDNOSTEK SAMORZĄDU TERYTORIALNEGO ORAZ WÓJTÓW, BURMISTRZÓW I PREZYDENTÓW MIAST
  Załącznik 5  WZÓR WNIOSKU NA PRZYJĘCIE ZGODY PEŁNOMOCNICTWA DO GŁOSOWANIA W WYBORACH DO SEJMU RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ I SENATU RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ
  Załącznik 6  WZÓR WNIOSKU NA PRZYJĘCIE ZGODY PEŁNOMOCNICTWA DO GŁOSOWANIA W WYBORACH PREZYDENTA RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ
  Załącznik 7  WZÓR WNIOSKU NA PRZYJĘCIE ZGODY PEŁNOMOCNICTWA DO GŁOSOWANIA W WYBORACH DO PARLAMENTU UNII EUROPEJSKIEJ W RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ
  Załącznik 8  WZÓR WNIOSKU NA PRZYJĘCIE ZGODY PEŁNOMOCNICTWA DO GŁOSOWANIA W WYBORACH DO ORGANÓW STANOWIĄCYCH JEDNOSTEK SAMORZĄDU TERYTORIALNEGO ORAZ WÓJTÓW, BURMISTRZÓW I PREZYDENTÓW MIAST

Rozdział 3 - Głosowanie korespondencyjne

Rozdział 4 - Inne ważne informacje

Znajomość Ustawy Kodeks Wyborczy pozwala skutecznie dochodzić swoich praw oraz dyscyplinować komisję.
Bez podstawowej wiedzy prawnej żaden członek OKW oraz mąż zaufania nie będzie w stanie sprawować efektywnej kontroli wyborów.
Dlatego przygotowaliśmy dla Państwa „PIGUŁKĘ” – wyciąg z Ustawy Kodeks Wyborczy, czyli podstawy, jakie każdy członek OKW oraz mąż zaufania MUSI znać, aby prawidłowo wypełnić swoją misję.
Prosimy o dokładne studiowanie i rozpowszechnianie!

Informacje z miast i gmin.

Porównuj różne produkty finansowe dla firm i osób fizycznych - Znajdź najlepszy produkt finansowy dla siebie! Jest to strona, które pomoże Ci porównać produkty finansowe aktualnie znajdujące się na rynku i wybrać te, które najlepiej spełniają Twoje wymagania. Wystarczy tylko jedno kliknięcie, abyś nie musiał martwić się już dłużej i zastanawiać, który bank proponuje najlepsze dla Ciebie rozwiązania.